Vaak denken mensen dat bij een cosmetische ingreep het alleen gaat om het veranderen van een aspect van het uiterlijk. Maar vaak heeft een cosmetische ingreep meer voordelen dan alleen uiterlijke.

Medische redenen

Een ooglift kan gedaan worden om meerdere medische redenen. Natuurlijk ook alleen om het uiterlijk te veranderen, maar dit is niet altijd zo. Hoofdpijn kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door hangende oogleden. 

Zwaar aanvoelende oogleden en beperkt zichtveld horen ook bij de klachten van hangende oogleden. Doordat de oogleden hangen, zitten ze vaak in het zichtveld en beperken ze dit.

Daarnaast kunnen er ook cosmetische redenen zijn om een ooglift te doen, zoals een vermoeide of boze blik. Hangende oogleden kunnen ervoor zorgen dat iemand er ouder uitziet. Dit kan ook een reden zijn tot ingreep.

Komt je in aanmerking?

Je komt in aanmerking als je: ptosis heeft (hangende oogleden door een verslapte ooglidspier), overtollige huid op je ogen heeft, minder elastische of verouderde huis heeft, een spierziekte heeft die je oogleden aantasten, een erfelijke aanleg heeft of andere redenen.

Procedure in het kort

De ooglidcorrectie duurt 30-45 minuten. Eerst wordt het overschot gemarkeerd met een stift door een chirurg. Daarna krijgt je een lokale verdoving op de plek waar de correctie aangebracht gaat worden. Dit wordt gedaan met lidoca├»ne, waardoor er geen pijn wordt ervaren op de desbetreffende plek. 

Vervolgens desinfecteert de chirurg het gebied waar geopereerd gaat worden en snijdt hij de overtollige huid weg. Hij knipt ook eventueel bindweefseloverschot in en verwijdert een teveel aan vet. 

Zodra genoeg huid is weggesneden, hecht de chirurg alles goed en terug zodat er niks van gemerkt wordt. Dit gebeurt onder de huis zodat het beter kan genezen en minder bloot wordt gesteld aan de buitenlucht en afvalstoffen. De littekens vallen weg in je oogplooien waardoor ze aan het einde van de dg praktisch onzichtbaar zijn.Je kunt altijd een consult aanvragen als je twijfelt of een ooglift nodig is. Verdere informatie kun je vinden op ooglift.nl.

Pin It on Pinterest