Een haartransplantatie hoeft niet als je de tips toepast die we voor je verzameld hebben. 

Lees er meer over en profiteer er direct van. Wil je meer erover weten, dan nemen we het met je door in deze tekst en in onze andere teksten. We posten vaak nieuwe teksten op onze site, dus is het raadzaam om de site in de gaten te houden. 

Welke shampoo kan ik gebruiken? 

Op welke ingrediënten moet je letten? Gunstige shampoo-ingrediënten voor dunner wordend haar zijn onder meer:

Histidine. Dit aminozuur absorbeert overtollig koper uit het haar, waardoor het wordt beschermd tegen UVA- en UVB-schade.

Fyto-cafeïne. Cafeïne blijkt een teveel aan testosteron in de haarwortel te onderdrukken. Testosteron kan de haargroei op het hoofd bij mannen en vrouwen onderdrukken.

Niacine (vitamine B3). Deze vitamine bevordert de volheid van het haar. Het stimuleert ook de bloedsomloop en doorbloeding van de hoofdhuid.

Biotine (vitamine H). Biotine is een wateroplosbare vitamine die deel uitmaakt van de vitamine B-familie. Het is belangrijk om biotine in je dieet te hebben voor haargroei. Sommige shampoos bevatten ook dit ingrediënt, dat de volheid van het haar kan bevorderen en afbreken kan verminderen.

Etherische oliën. Van een aantal essentiële oliën is aangetoond dat ze het haar dikker maken of het gezonder en minder breekbaar maken. Pepermunt, lavendel, citroengras en tijm zijn enkele voorbeelden.

Minoxidil. De Food and Drug Administration heeft dit ingrediënt goedgekeurd voor de behandeling van haaruitval wanneer het wordt gebruikt als een 2-percent topische oplossing. Sommige shampoos bevatten ook minoxidil als actief bestanddeel.

Niet te heet douchen 

Slim is het om niet te heet te douchen. Dan kan je haar beschadigen. Ook het nemen van een waterontharder is slim. Zo blijft je haar mooi en oogt voller. 

Weer nog even over die shampoo: beste algemene shampoo voor dunner wordend haar heeft biotine, cafeïne, groene thee en zaagpalm in deze Thickening Shampoo om te helpen dunner wordend haar en haaruitval te verminderen.

Cafeïne zou volgens een in vitro onderzoek een stimulator van de haargroei zijn. Epigallocatechin gallate, een catechine uit groene thee, zou haaruitval ook vertragen. Ook is bijvoorbeeld de zaagpalm een topper wat dit betreft. Er is heel wat mogelijk, dus kijk eens goed rond op internet. 

Pin It on Pinterest