Gezichtsmaskers zijn een geweldige uitvinding, ze hebben superveel voordelen. Ze kunnen helpen tegen mee-eters, de huid reinigen en hydrateren, poriën ontstoppen en nog veel meer.

Hoe vaak moet ik het masker gebruiken

Het beste is om het masker 1 a 2 keer per week te gebruiken. Natuurlijk kan je het vaker gebruiken, maar dan hebben de voordelen van het masker nog weinig meerwaarde. Heb je een droge of gevoelige huid, dan gebruik je het masker wat minder vaak dan wanneer je een gecombineerde huid hebt. Je wilt natuurlijk niet je huid te vettig maken.

Voordelen

Ten eerste zijn maskers goed tegen mee-eters. Als je poriën verstopt raken, ontstaan mee-eters. Maskers zorgen ervoor dat deze poriën gereinigd worden. 

Als je een vette huid hebt kun je het beste voor een modder of klei masker kiezen. Alle overtollige stoffen en het vet van je huid worden dan geabsorbeerd.

Voor een droge huid kan je beter een crème masker kiezen, eentje die niet hard wordt. Zo zorg je dat je huid gaat stralen als je het masker erna afwast. Heb je een gevoelige huid? Vermijd dan maskers met parfum.

Ook zijn er maskers tegen puistjes, deze zijn meestal gemaakt op basis van houtskool en klei. Dit zuivert de huid waardoor puistjes verdwijnen. Heb je acne? Zet dan je focus op houtskool, dit zorgt ervoor dat je huid minder snel ontstoken raakt. 

Conclusie

Kortom, je kan gezichtsmaskers voor van alles gebruiken. Het is een geweldige investering in je huid. Natuurlijk hoef je niet alles zelf uit te zoeken. Je kan dit door een professional laten doen. Bijvoorbeeld door een gezichtsbehandeling te doen. Tijdens deze behandeling kan je ook al je vragen stellen. Zo weet je wat precies goed is voor jou en je waardevolle huid. 

Lees op onze site nog meer informatieve blogs, ontdek al onze beautytips en misschien leer je nog veel meer dingen!

Pin It on Pinterest